13 Mart 2015 Cuma

İstanbul'un Göbeği Güngören; Bağdat Ocakbaşı Cezayir'in Yeri

İstanbul kapalı kutuların şehri. Enine ve boyuna sürekli olarak genişleyen bu şehirde her geçen gün bilmediğimiz bir yer ile karşılaşmak, farklı bir tat ve mekana denk gelmek içten bile değil.
Alışık olduğumuz merkezlerin dışına zorunlu olmadığımızda çıkmadığımız için biraz sonra bahsi geçecek mekanı bilmeyenleriniz olabilir, belki ben anlattıktan sonra üşenmeyip gidebilirsiniz...

Bağdat Ocakbaşı Cezayir'in Yeri, Güngörende bir ocakbaşı, eski usül mermer masalar ve taburelerden oluşan mekan kalabalık kitleleri de ağırlayacak büyüklükte. Son 2 ziyaretimde de tam doluydu.
Bu mermer masaların üzerinde tüm baharatları metal kapların içinde yanlarında turşu ile bulabilirsiniz. Yemekler tırnak pide üzerinde domates, soğan, yeşillik karışımı bir salata ile servis ediliyor. Çatal, bıçak yok, korkmayın zaten elinizle yemek isteyeceksiniz, belkide pidesiyle birlikte ısıra ısıra. Çünkü yediğimiz her kebap olağanüstü derecede lezzetliydi. Bizim için merkez olan Eminönü, Kadıköy, Taksim gibi lokasyonlarda yediğimiz yerlerdeki etlerin çoğundan başarılıydı.

Kısaca bahsedersek;
Öncelikle kebaplara geçmeden mutlaka içli köfte söyleyin. Çıtır çıtır düzgün kızarmış eti bol, içi dolu bir içli köfte geliyor, yine elinizle ısırarak yiyin, çekinmeyin çünkü yanınızdakilerin umrunda değilsiniz. O an herkes yemeğine odaklanmış durumda.


Kendinizi bu güzelliğe kaptırıp daha fazlasını istemeyin. Çünkü önümüzde daha kebaplar var. Adana ve Kuzu şiş söyledğim gibi bir çok ben et restoranıyım diyen yerdeki kebaplardan daha güzeldi.
Adana zırh ile çekilmiş orjinaline yakın, yumuşak ve yağı, acısı yerinde bir şekilde geliyor. 


Bence pidelerden çok ete odaklanın, pideyi bir çatalmış gibi kullanabilirsiniz. Yanında mutlaka ayran için, Açık olarak servis edilen ayran da tam kıvamında.


Yemeğe doyamayacağınız yumuşaklıkta bir kuzu şiş geliyor. Başka yerlerde yediğiniz acıya bulanmış bir şekilde değil. Tamam korkmayın sadece pide üzerinde servis yapmıyorlar, kara kara düşünmeyin. Bu şekil standart servis porsiyon istiyorum derseniz bildiğiniz şekilde bulgur, domates, biber ile de servis ediliyor ama ben böylesini tercih ederim. Acı severler için köz kırmızı biber söyleyin ocaktan alıp gelsinler.
Etler gerçekten çok başarılı, fiyatlara gelirse sıkı durun dürüm(pide üzerinde) şeklinde yapılan bu porsiyonlar 6-7 tl, içli köfte 3 tl. 

Tabiki bunların üzerine tatlı yemezseniz olmaz, künefemiz ise garson tarafından pense ile geliyor, yani ocaktan alındığı gibi önünüzde. 


Son gittiğimde biraz şerbeti fazlaydı ama genel olarak lezzetli bir künefe geliyor. 
Çok aman ben gitmem diyenleri duyuyorum, gidin, üşenmeyin. Size iyi gelicek :D
Kişi başı 15-20 tl vererek tıka basa yemek yemiş ve çok mutlu bir şekilde ayrılacaksınız. Mekan sürekli olarak kalabalık. Servis buna rağmen düzgün, aksamıyor, hatalı sipariş gelmiyor.
Eminim ki İstanbul da daha çok böyle yer var burasıda et severler için gizli bir vaha. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder